Hem » Evenemang

Beroende

Det började i tonåren. Jag ville ha kul, festa. Jag var blyg men ville samtidigt ha bekräftelse. Helst från killarna. Oftast blev jag fullast på festen. Jag var tjejen som hade det lite “för kul”. Jag träffade en äldre kille och flyttade hemifrån tidigt. Ingen kunde säga till mig hur jag skulle leva mitt liv. Jag kände mig vuxen och skulle klara av att ta ansvar för mig själv. Jag gick aldrig  på gymnasiet och jag hade usla betyg från grundskolan. Jag började arbeta på så kallade praktikplatser där man fick någon symbolisk summa om dagen så det här med ekonomin gick inte riktigt ihop. Två år senare var förhållandet slut. Jag var då sjutton år och vägrade erkänna mig besegrad och flytta hem till mina föräldrar igen. Envist stolt skulle jag fortsätta att klara livet på egen hand. Jag fick hjälp av socialtjänsten med en liten etta och det dröjde inte länge förrän det var förfest och efterfest i min lägenhet på helgerna. Festandet kostade pengar och plötsligt var det svårt att betala räkningarna på kabeltv och telefon mm. Jag hamnade i en ond cirkel och jag var alldeles för stolt för att be om hjälp. Jag blev vräkt men lyckades på något sätt få en ny lägenhet, jobb och pojkvän Men min dåliga ekonomi och mitt sätt att skyffla problemen under mattan och festa bort dagens ångest kom ikapp. Jag hittade nya vänner som festade på annat än alkohol och snart var mina problem större än någonsin.

KONTAKTA OSS

0771-138000

Vardag 18.00-21.00
Helger 17.00-21.00

Maila oss

Öppet alla dagar året runt.
Det är beroende som svarar

ATT TA EN DAG I TAGET

BARA FÖR IDAG ska jag tänka på mitt tillfrisknande, leva och glädjas åt livet utan att använda droger.

BARA FÖR IDAG ska jag ha tillit till någon i NA som tror på mig och vill hjälpa mig i mitt tillfrisknande.

BARA FÖR IDAG ska jag ha ett program. Jag ska försöka följa det efter bästa förmåga.

BARA FÖR IDAG ska jag genom NA försöka få ett bättre perspektiv på mitt liv.

BARA FÖR IDAG ska jag vara orädd. Mina tankar ska vara hos mina nya vänner, människor som inte använder och har funnit ett nytt sätt att leva. Så länge jag följer den vägen har jag inget att vara rädd för.

VÅR VISION ÄR ATT EN DAG:
HAR VARJE BEROENDE I VÄRLDEN EN CHANS ATT ERFARA VÅRT BUDSKAP PÅ SITT EGET SPRÅK OCH SIN EGEN KULTUR OCH FINNA MÖJLIGHETEN TILL ETT NYTT SÄTT ATT LEVA.

Anonyma Narkomaner Sverige